Gyakori kérdések + Válaszok a Promensil tablettáról

Mi a Promensil tabletta története?

A Promensil tablettát több mint 20 éve alkották meg, 15 éves tudományos kutatás és 18 különféle vizsgálat áll mögötte, melyet világszerte több mint 1000 menopauzán áteső nőn végeztek el. E vizsgálatok eredményeit különféle tudományos folyóiratokban tették közzé.

Mi a vöröshere?

A vöröshere a pillangósvirágúak vagy hüvelyesek családjába tartozó növény. Erdőszéleken és réteken virágzik jellemzően májustól egészen novemberig. A vöröshere értékes flavonoid és fitoösztrogén tartalma által alkalmas a női hormonrendszer egyensúlyának helyreállítására, így eredményesen alkalmazható a változókori panaszok enyhítése céljából.

Hogyan hat a Promensil tabletta?

A Promensil egy speciálisan kifejlesztett étrend-kiegészítő, mely a vöröshere izoflavonokon alapszik, és segít a nők egészségének megőrzésében a menopauza időszaka alatt. A Promensil kiegyensúlyozott forrása annak a 4 izoflavonnak, melyek különösen fontosak a menopauza alatti és utáni időszakban az egészség megőrzéséhez. Tanulmányok kimutatták, hogy a Promensil segít fenntartani a jó általános egészségi állapotot a változókor alatt, valamint hozzájárul a csontok épségéhez és a koleszterinszint megfelelő mértékéhez is.

Mit tartalmaz a Promensil tabletta?

Minden egyes tabletta 40 mg standardizált, 4 féle izoflavont tartalmaz, melyek a következők: genistein, daidzein, formononetin és biochanin. Ezek forrása a vöröshere. A vöröshere izoflavonok a természetben előforduló úgynevezett fitoösztrogének vagy növényi ösztrogének, melyek kémiailag nem szintetizáltak.

A Promensil tabletta nem tartalmaz cukrot, élesztőt, tejszármazékokat, búza-és kukorica keményítőt, glutént, tartósítószereket, valamint mesterséges színezéket és ízfokozókat sem.

Mire jó a Promensil tabletta?

  • Segít megőrizni és fenntartani a jó általános egészségi állapotot és közérzetet a menopauza alatt és utána is
  • Jelentősen enyhítheti, de akár meg is szüntetheti a változókori kellemetlen panaszokat, így például hatékonyan lép fel a hőhullámok, a hangulatingadozások, az éjszakai izzadás, a nyugtalan alvás vagy a hüvelyszárazság ellen is
  • Hozzájárul a csontok egészségének megőrzéséhez változókorban
  • Segít a koleszterin megfelelő szinten való tartásában klimax idején

Hogyan kell a Promensil tablettát szedni?

A Promensil tablettából napi 1 vagy 2 darab bevétele javasolt étkezés közben. Általában napi 1 tabletta szedése elegendő reggeli közben vagy este, ahogy Önnek a legjobban megfelelő. Egyes nők számára azonban a napi 2 tabletta válik be jobban.

Mely tényezők gátolhatják a Promensil felszívódását?

Az antibiotikumok megzavarják a jótékony bélbaktériumok egyensúlyát, ezzel pedig csökkentik az izoflavonok felszívódását a bélből. 

Más szerek, például a H2-antagonisták és a protonpumpa-inhibitorok is csökkenthetik az izoflavonok felszívódását.

Az élő joghurtkultúra vagy napi egy probiotikus tabletta segíthet visszaállítani a bélbaktériumok egészséges szintjét, valamint javíthatja a Promensilben található izoflavonok felszívódását a bélben.

Alkalmazható-e a Promensil, ha még rendszeres havi ciklus áll fenn?

Igen, tekintettel arra, hogy a 40 mg-os Promensil tabletta egyenértékű a napi ajánlott izoflavon mennyiséggel. Az ázsiai és latin-amerikai férfiak és nők minden nap ennyit fogyasztanak egész életük során.

Meddig kell szedni a Promensilt?

Az első négy hét után fontos értékelni a Promensil hatásait, előnyeit. Ezután naponta fogyasztva élvezheti az általa nyújtott előnyöket.

Mi a különbség a Promensil, más vöröshere termékek és a szója izoflavonjai között?

Nem minden vörös lóhere termék azonos. A Promensil szabványosítása biztosítja, hogy minden egyes tabletta 40 mg izoflavont tartalmazzon – azt az adagot, ami az átlagos napi mennyiség Ázsiában vagy Japánban a tipikus hüvelyeseken alapuló étrendben.

A vöröshere és a szója egyaránt a hüvelyesek, és azon belül ugyanannak a családnak a tagjai. A fő különbség az, hogy a vörös lóhere 4 izoflavont tartalmaz, míg a szója csak kettőt. A két extra izoflavon megtalálható a csicseriborsóban és a lencsében is.

A vöröshere jobban és gyorsabban hasznosul, valamint tovább tartja fenn magas koncentrációját a szervezetben a szójához képest.

Mikor nem szabad alkalmazni a Promensilt?

A Promensilt ne alkalmazzuk terhesség vagy szoptatás alatt. Gyermekek számára sem ajánlott a fogyasztása. Mindig tartsuk be a fogyasztásra vonatkozó utasításokat.

Lehet hormonterápiáról Promensilre váltani?

Igen lehet, de egyidejűleg a kettőt nem szabad kombinálni. Amikor abbahagyja a hormonterápiát és elkezdi a Promensilt alkalmazni, először magasabb dózis ajánlott, mert több időt vesz igénybe, hogy hatékonnyá váljon (3-6 hét). Ezért lehet olyan időszak az átállás alatt, amikor kényelmetlenül érzi magát, mivel a menopauza tünetei egy pár hétig súlyosbodhatnak, de utána csökkenni fognak. A Promensilt naponta, étkezés közben vegye be, hogy könnyebben felszívódhasson.